سونوگرافی ضروری در دوران بارداری
دانشنامه فرزند: سونوگرافی های دوران بارداری قسمتی پرهیجان برای پدر و مادر جدید می باشد. دیدن جنین در رحم که در حال تکان دادن دست و پای خود است بسیار هیجان انگیز می باشد. سونوگرافی کاملا بدون درد است
و هیچ عارضه جانبی شناخته شده ای برای مادر و جنین ندارد. در ادامه پیرامون این موضوعات مطالعه خواهید کرد: سونوگرافی های الزامی در دوران بارداری، سونوگرافی داپلر.
سونوگرافی های الزامی در دوران بارداری
اولین سونوگرافی:
زمانی است که باید قلب جنین را مشاهده کنید. بهتر است اولین سونوگرافی در هفته های هفتم و هشتم بارداری انجام شود. در این سونوگرافی تشکیل ضربان قلب جنین تشخیص داده می شود، همچنین در صورتی که بارداری خارج از رحم باشد نیز در این زمان قابل تشخیص است.
اندازه قد جنین از نوک سر تا پایین باسن (CRL) و سن دقیق بارداری و هچنین چندقلویی نیز در این سونوگرافی مشخص می شود.
دومین سونوگرافی:
سونوگرافی NT که همراه با آزمایش خون ناهنجاری های ژنتیکی انجام می شود. گزارش سونوگرافی NT باید به همراه جواب آزمایش خون تفسیر گردد که به مجموع این آزمایشات غربالگری سه ماه اول می گویند.
این سونوگرافی که از ابتدای هفته ۱۱ تا انتهای هفته ۱۳ باید انجام پذیرد مقدار مایع در پشت گردن جنین (NT) اندازه گیری می شود که در جنین های مبتلا به سندرم داون تمایل به افزایش دارد. فقدان استخوان بینی (NB) نیز در بررسی سونوگرافی می تواند مطرح کننده ابتلای جنین به سندرم داون باشد.
سومین سونوگرافی:
سونوگرافی تعیین جنسیت و آنومالی می باشد که بهتر است بعد از هفته ۱۶ بارداری انجام گیرد. در هفته های ۱۶ تا ۱۹ بارداری توسط این سونوگرافی جنسیت، دست و پا، تعداد انگشتان، صورت، وضع لب ها، گوش، چشم، دیافراگم، ستون فقرات، کلیه ها، مثانه و معده پر از مایع و چهار حفره ای بودن قلب بررسی می شود. اگر در این سونوگرافی اندازه عرض گردن مساوی یا بیشتر از ۳ میلی لیتر باشد پزشک آزمایش آمنیوسنتز را تجویز می کند.
نکته:
در صورتی کودکی با ناهنجاری قلبی یا سایر ناهنجاری ها دارید باید این موضوع را به پزشک اطلاع دهید تا اکوکاردیوگرافی قلب جنین تجویز کند و جنین به شکل دقیق تری بررسی شود.
سونوگرافی چهارم: جنین تا هفته بیستم بارداری وزن چندانی نمی گیرد اما بعد از سه ماهه دوم و به خصوص نیمه دوم سه ماهه سوم زمان وزن گیری جنین است.
برای شما سونوگرافی ای در هفته ۲۸ بارداری در نظر گرفته می شود. در این سونوگرافی دور سر، طول استخوان ران، بای پاریتال و دور شکم جنین اندازه گیری می شود. بر اساس این اندازه ها و قرار دادن آن ها بر روی منحنی می توان وزن جنین را تخمین زد.
اگر بعد از هفته ۳۰ ام بارداری اندازه جنین بر اساس سونوگرافی و سن جنین بر اساس اولین روز آخرین قاعدگی تطابق نداشت
(البته تا دو هفته اختلاف طبیعی است) و بیش از دو هفته تفاوت وجود داشت پزشک احتمال می دهد که رشد جنین کافی نبوده و سونوگرافی کالر داپلر را تجویز می کند.
سونوگرافی ضروری در دوران بارداری:
سونوگرافی داپلر
سونوگرافی داپلر نتیجه گیری در مورد خون رسانی کافی به جنین با اندازه گیری معیارهایی مانند مقاومت جریان خون، حجم جریان خون جفت، مقاومت جریان مغز جنین انجام می شود. این سونوگرافی اغلب در سه ماهه سوم بارداری و بیشتر در مورد بارداری های پرخطر و یا نوزادانی که رشد کمی دارند توصیه می شود.
در هفته ۳۲ بارداری بررسی اندام های مغزی و طبیعی بودن رشد جنین اهمیت زیادی پیدا می کند.
مرکز تخصصی سونوگرافی و رادیولوژی کیمیا آماده خدمت رسانی به شما عزیزان میباشد...